Pages

1 Şubat 2014 Cumartesi

Işid - süfyanimi yoksa ...?

Suriye topraklarında birdenbire ortaya çıkan bir örgüt. el kaide ye bağlı olduğu söyleniyor. ırak ve suriyede faaliyet gösteriyor.  Ahirzaman alametleri hadisi şerifleri gözüyle(mehdi a.s. - süfyani - melhemei kübra) gözüyle bu örgütü gözlememiz lazım. biliyoruzki peygamberimizin hadisi şeriflerinde mehdi a.s. dan önce çıkacak şahıslar ve suriye ve ırakta faaliyet gösterecek kişiler isim ve künyeleriyle bizlere bildirilmiştir.. horosan bölgesinden gelen siyah bayraklar süfyani ile savaşıp zafer kazanıp bayrağı mehdi a.s. teslim edecekler. 
   Birdenbire ortaya çıkan ışid örgütü, bize peygamberimizin haber verdiği ahirzaman la ilgili hadisi şerifleri aklımıza getirdi.


şu an dikkatimi çeken altı nokta var.
  1. ışid in kurucusu "Ebubekir El Bağdadi" kendisini peygamber soyundan geldiğini iddia ediyor, o yüzden isminin sonuna kureyşi lakabını eklemiş.
  2. siması hakkında ne bir resim, ne bir video var.
  3. dünyanın her yerinden olağan dışı bir şekilde ve büyüklükte bu örgüte büyük katılım var, katılım çok hızlı bir şekilde devam ediyor...
  4. bayraklarının rengi siyah ...
  5. "Bağdadi’nin en kritik kararı, 21 Temmuz 2013’te Irak’ın en iyi korunan hapishanesi olan Ebu Garib’e yüzlerce militanla saldırmak oldu. ABD’nin 2011 öncesinde hapsettiği, aralarında bomba yapımcılarının da bulunduğu 500 kadar El Kaideci böylece serbest kaldı ve hemen hepsi Bağdadi ile birlikte Suriye’ye aktı." yukardaki haber benim en dikkatimi çeken haber oldu. peygamberimizin kufeli esirlerin kurtarılması ile ilgili hadisleri vardı.
  6. bütün dünya devletleri karşı. islamcısı yada islamcı olmayan basın şiddetle karşı...dünya karşıysa müslümanlar için güzel bir şey.

“Habeşliler Araplarla savaşmak isterler, ancak onlar korkup Ürdün toprağına sığınırlar. Bu arada Süfyânî üçyüz altmış süvari ile Şam’a varır ve bir ay içinde otuz bin kişi onlara iltihak eder. Süfyânî daha sonra ordusunu Irak’a gönderir ve Zevra’da yüzbin kişiyi öldürür. Nihayet Kûfe’ye varır ve onları esir ederek bir ordu daha hazırlar ve onu Medine’ye gönderir. Ancak bu arada doğuda başlarında Şuayb bin Salih Temimi’nin bulunduğu bir ordu toplanır ve düşmanlarını yok ederek Kûfe’li esirleri kurtarır. Hadisi Şerif

Süfyani’nin Medine’ye gönderdiği ordu üç günlük bir işgalden sonra Mekke’ye yönelir, ancak Beyda’ya geldiğinde Allah-u Teâlâ “Ya Cebrail onları cezalandır” emri ile Cebrail Aleyhisselâm’ı gönderir ve Cebrail Aleyhisselâm bir ayağını yere vurarak bu orduyu toprağa gömer. Sadece Süfyânî’ye haber getirecek iki kişi sağ kalır. Bu iki kişi Süfyânî’ye gelip durumu anlattığında o herhangi bir korku duymaz. Bu sırada Kureyş soyundan bir grup insan Konstantiniyye’ye kaçar. Ancak Süfyânî Rum büyüğüne haber göndererek bunları geri istetir. Bu kişiler ona iade edilir. Süfyani de Şam kapısında onların boynunu vurdurur.     Hadisi Şerif

O gün o kadar çirkin olaylar olur ki, Şam kapısında gezdirilen bir kadın mihrapda Süfyânî’nin dizlerine oturtulur. Bunu gören müslümanlardan birisi ‘Yazıklar olsun size imandan sonra küfre mi düştünüz, bu helâl değildir.’ der. Ancak Süfyânî tarafından boynu vurdurulur. Bu olayı yayan herkesin de boynu vurulur. İşte o zaman semadan şu ses duyulur: ‘Ey insanlar! Allah-u Teâlâ size münafık ve zalimlere uymayı men etmiş ve Mekke’de bulunan yeryüzündeki insanların en hayırlısı, ismi Ahmed, babasının adı Abdullah olan Mehdi’yi reisiniz kılmıştır, ona uyun ve emrini dinleyin.”   Hadisi Şerif
 

bu örgüt ve başındaki kişi...

süfyanimi..!?
şuayb bin salih temimi ...!?
haşimi genç mi...!?



16 yorum:

  1. Esselamü aleyküm kardeşim,

    Örgütün başındaki ne Süfyan ne de Şuayb bin Salih'tir.
    Süfyan öncesinde, Mısır'a batılılar çıkacak ve Suriye'deki Haresta (Guta yakınları) denen bir yerde batma olacaktır. Henüz gerçekleşmedi.Süfyan sonrasında gerçek Siyah Bayraklılar çıkacaktır.

    Ama benim düşünceme göre İŞID ilerde Süfyan'a katılacak gibi duruyor.

    Allah yardımcın olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.aa.com.tr/tr/dunya/137319--harabe-sehir-haresta

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. ve aleyküm selam...
    mail ime ve bloğuma yorum bıraktığınız teşekkürler. sizin yorumlarınız gerçekten şahsım adına önemli.

    ışid olsun,nusret cephesi ve diğer islami gruplar olsun aykırı yorum yapmaktan uzak durmak istiyorum. neticede peygamberimizin hadisi şerifleri ne göre ahir zamanda çıkan siyah bayraklara övgü var, onlara katılmamız için emir var. ne kadar bu tekfirci ve vahhabi olan bu cihad grupları bize hitap etmesede, bu noktada temkinli durmak konusunda kendimi mecbur hissediyorum.

    nasılki peygamberimiz (S.A.V) arabların içinde çıktığında, arablar yeni doğan kızlarını canlı, canlı toprağa gömüyorlardı. ve iki cihan sevgilisi o toplumu islamla şereflendirdi. o toplum o cahilliklerini bıraktılar.

    siyah bayraklar arasından çıkacak olan hz mehdi a.s. da bu tekfirci ve vahhabi anlayışlı insanların bozuk itikadlarını düzeltebilir. böyle bir mesafede durmak gerektiğine inanıyorum.

    neticede doğru yerden çıkan siyah bayraklar,
    doğru yerde savaşıyorlar.
    en azından tarafsız olmak, çıkması muhtemel mehdi a.s. ın karşısında olmaktan daha iyi olacaktır.

    IŞİD ise şu an daha çok süfyani olma olasılığı daha ağır basıyor. ırak topraklarında daha aktif olması, mekkeye gönderilecek ve batacak ordu olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. birde hadisi şeriflerin sıralaması değişme olabilir diye düşünüyorum. örnek verirsek süfyani çıkar, daha sonra beyda da batma olur. gibi.


    fitne büyük ve kafalar karışık.
    Allah c.c. bizleri doğru yoldan ayırmasın.

    YanıtlaSil
  4. Bakara Suresi 216. Ayeti mealleri
    İbni Kesir :
    Hoşunuza gitmediği halde, savaşı üzerinize farz kılınmıştır. Bir şey hoşunuza gitmediği halde sizin için hayırlı olabilir. Bir şey de hoşunuza gittiği halde sizin için kötü olabilir. Allah bilir, siz bilmesziniz.

    YanıtlaSil
  5. bence sufyan oso dur laikliği istediği için .
    mehdi ise ısıd in başına geçecektir.
    şeriatı istediği için
    hakkı isteyen sufyan olamaz. Süfyanda müslümandır ama laiktir hristiyanlara benzer

    YanıtlaSil
  6. ışid çıktığından bu yana sürekli araştırıyorum gerçekten ortada insanların aklını tamamıyla karıştıran bir süreç var...yazıyor yazıyor siliyorum yanlış bir şey telaffuz etmekten ve bilmeden Allah'ın gazabına uğrayanlardan olmaktan korkuyorum...yazamıyorum En doğrusunu Allah bilir Rabbimiz bizi doğru tarafta olanlardan eylesin hiçbirimizi şaşırtmasın inşallah selamet üzere kalın kardeşlerim..amelleriniz ve niyetleriniz mübarek olsun hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müslüman akıllı olmalıdır. Tevbe suresinde haram aylarda kafirlerle bile savaşmak haram iken bu işid belası kendisi gibi düşünmeyen müslümanları bile katletmektedir. Tevbe suresinde derki bu haram aylar geçtiğinde onları nerde yakalarsanız öldürün ama tevbe ederlerse onları bırakın der. .Ayrıca Tevbe suresinde Müşriklerle bir anlaşma yapılmış ve bu anlaşmayı Müşrikler bozmuş ve Müslümanlara saldırmıştır. Hal böyle iken yani kuranda açık olan ifadeler varken işid doğru olup olmadığını tartışmak bile saçmalık. İşid islamı kötüleyen ve itibarını zedeliyen hain bir örgüttür. Hepsi yok olacaktır. Ha Pkk gibi Barzani gibi İSlama muhalefet olanlar iyilermi hayır. Onlarda beter kimselerdir. Bir birlerine düşmeleri zaten bundandır.

      Sil
  7. Bu sırada Kureyş soyundan bir grup insan Konstantiniyye’ye kaçar. Ancak Süfyânî Rum büyüğüne haber göndererek bunları geri istetir. Bu kişiler ona iade edilir. Süfyani de Şam kapısında onların boynunu vurdurur. Bu hadise göre istanbulun başında rum birisi olacağı bildiriliyor.Tayyip erdoğan baba tarafından rum olduğunu kendı açıkladı zaten yakın zamandada cumhurbaşkanı olur + bu işidin olayları olduğundan mehdıninde çıkış zamanı geldiğinden bu hadisteki olaylar yakın zamanı gösterir bekleyip görücez en fazla 5 yıl içinde dünya değişir.

    YanıtlaSil
  8. Ya arkadaşlar gercekten bende bazı hadisleri okudugumda siyah bayraklilar bunlarmi diye düşünüyorum ama yapılan katliamlara bakinca mehdi ordususun bu kadar acimasiz olmadığnı düşünüyorum kafam çok karıştı bu kadar bir anda guclenen ordu görmedim irak havadan saldırı yapacağı gunde kum fırtınası olmuş yapamislar sanki bir güç koruyor onlari ve ben geçenlerde tereddüte kaldığım için dua edip yattım bana doğruyu göster rabbim dedim ruyamda bir ses mehdi şu an savaşıyor dedi iki kere hemde bu sesi duydum ilginc

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim...
      bizimde kafamız karışık.
      fitne büyük
      el kaide bağlantılı nusret cephesi de işid in saflarına katılma haberi geldi ...
      şuayb bin salih temimi ve haşimi gencin birleşeceği ile ilgili hadisi şerif aklıma geldi.
      yada tam tersi.
      beklemek lazım diyorum ama insanlar akın akın bu orduya biat ediyorlar.
      her şeye rağmen biraz beklemek lazım
      ve susmak lazım.
      aykırı yorum yaparsak belki mehdi a.s. ın karşısında oluyoruzdur. (Allah c.c. korusun.)
      destekleyici yorum yaparsak da belkide süfyanın safında oluyoruzdur.

      Allah c.c. cümlemizi mehdi a.s. ın safında yer almasını nasib etsin ve kalbimize sevgisini koysun.

      ayrıca rüyanı paylaştığın için teşekkürler.
      şahsım adına çok heyecanlandım.
      Allah c.c. hayırlara erdirsin İnşeAllah.

      selametle.

      Sil
  9. • Siyah bayraklı ordunun çıkışı ile Mehdi’nin zuhuru arasında 72 ay olduğu

    7.17--- Naim b Hammad, Muhammed b. Hanefi’den tahric etti, O şöyle dedi: Beni Abbas’a ait siyah bayraklı bir başka ordu çıkar. Sonra HorasanDan yine siyah bayraklı bir başka ordu çıkar. Onların sarıkları siyah, elbiseleri beyaz olur. Ve başlarında Şuayb b. Salih Temimi bulunur. Süfyani’nin ordusunu yenerek Beytül Makdis’e iner. Mehdi’nin saltanatını hazırlarlar. Şam’dan üçyüz kişi de O’na yardım eder. Bu ordunun çıkışı ile Mehdi’ye saltanatın teslimi arasında yetmiş iki ay vardır. bekleyin bu işid ilk çıkan ordu horosandan çıkacak olan ordu afganistandaki talibanlar bagdat kufe karkısa olaylarını bekleyin gerçek sufyan ozaman belli olacak bir ordusunu medineye gonderecek sabır la beklemeye devam tr den ayrılmayın mehdi as istanbuldan çıkacaktır bekleyin arkadaşlar..sa

    YanıtlaSil
  10. selamu aleyküm arkadaşlar.IŞİD'in süfyanın ordusu olduğu kesinleşti galiba... http://www.stargundem.com/dunya/1411124-isid-kabeyi-yikmayi-hedefliyor.html

    YanıtlaSil
  11. Degerli Mümin arkadaslar yanilmayin bu Sihya Bayraklar bizim bekledigimiz gercek Siyah Bayraklar degil..arkadasinda iSRAiL ve ABD var..Eger gercek Siyah Bayraktarlar olsa neden Filistine yardim etmiyorlar??Neden masum olan cocuk..Kadin..erkek demeden katl ediyorlar??Sözde MEHDi a.s Ordusu ise ki degil var sayalim Ordusu ozaman iSRAiL"e kafa neden tutmuyor??Hadislerin bi cogunu ABD ve iSRAiL Zamaninda kendisine göre uyarlamis ve hazirlamis herseyi zamaninda uygulamaya basladilar..Eger gercekten Müminler iseniz bu dediklerime kulak verin ve Bu sahtekar ISiD Örgütün arkasindaki Siyonistlere boyun egmeyin..

    YanıtlaSil
  12. Müslüman akıllı olmalıdır. Tevbe suresinde haram aylarda kafirlerle bile savaşmak haram iken bu işid belası kendisi gibi düşünmeyen müslümanları bile katletmektedir. Tevbe suresinde derki bu haram aylar geçtiğinde onları nerde yakalarsanız öldürün ama tevbe ederlerse onları bırakın der. .Ayrıca Tevbe suresinde Müşriklerle bir anlaşma yapılmış ve bu anlaşmayı Müşrikler bozmuş ve Müslümanlara saldırmıştır. Hal böyle iken yani kuranda açık olan ifadeler varken işid doğru olup olmadığını tartışmak bile saçmalık. İşid islamı kötüleyen ve itibarını zedeliyen hain bir örgüttür. Hepsi yok olacaktır. Ha Pkk gibi Barzani gibi İSlama muhalefet olanlar iyilermi hayır. Onlarda beter kimselerdir. Bir birlerine düşmeleri zaten bundandır.

    YanıtlaSil
  13. IŞİD'i FİTNESİNİ Anlatan Hadis-i Şerif
    Peygamberimiz Ahir zamanda Din için çıkacak olan uzun saçlı ve siyah elbise giyen kimselerden ümmetinin şiddetle sakınmasının gerektiği Hakkında .....
    Resuli Ekrem (s.a.v.) Buyurdu'ki ;
    Abbas oğullarının içinden doğudan sancaklı kişiler çıkacak.Onların önce gelenlerinin ve sonra gelenlerinin işi adam öldürmek olacak , onlara yardım etmeyin . Allah cc onlara yardım etmez. kim onların sancağı altında yürürse yahut bayrağını taşırsa, Allah'u Teala kıyamet günü onu cehennemine koyar, Gerçekten onlar Allahın en şerli yaratıklarıdır.Onlar benden olduklarını iddia edecekler , Dikkat edin ben onlardan beriyim ve onlarda benden beridir. Onların alametleri şudur ; Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın , çarşılar'da onlarla alışveriş yapmayın, Onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin , çünkü onların '' Haykırdıkları Tekbir '' ile sema ehli rahatsız olur.
    Raviler ; Tebarani'nin sağir'inde , Ebu Umame (ra) den ravayet etti.
    Hadis-i Şerif : 92 c.Ehadis 3. cilt-no: 8302 R.Ehadis 1.cilt No-1832

    YanıtlaSil