Pages

8 Şubat 2018 Perşembe

Süfyani ve kelb kabilesi.


Süfyani; Ahir zamanda islam ümmetinin içinden çıkacak ve müslümanlar ile savaşıp onlara eziyet eden, işkence eden ve hazreti mehdi ile mücadele eden ve Hazreti mehdi tarafından mağlup edilen bir şahıstır. En büyük deccelden sonra gelen en zalim kişidir. Ahir zamanın en dehşetli şahısları arasında yer alır. Hatta en zalimidir diyebiliriz. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v) hazreti mehdi yi anlatırken en büyük alameti olarak süfyani yi zikretmiş ve fitne ve savaşlarından bizi haberdar etmiştir. 

Bu yazımda süfyaninin en büyük yardımcısı olarak kelb kabilesinde ve günümüzde bu kelb kabilesi kime işaret ediyor buna değinmek istiyorum. İlk önce süfyani ve en büyük yardımcısı hakkındaki hadisi şeriflere bir göz atalım.

  • Ebu Hureyre’den tahric etti, Dedi ki Resullullah (s.a.v.) buyurdu: Şam’ın ortasından, adına Süfyani denilen ve kendisine tabi olanların çoğunun Kelb Kabilesinden olacağı birisi çıkar. O insanları öldürür, hatta kadınların karınlarını deşip çocuklarını katleder. Sonra onunla savaşmak için bir ordu toplanır ve onu öldürür.

  • Emiril Mü’minin Hz. Ali b. Ebi Talib (r.a.)’dan, Buyurdu ki: Süfyani, Halibi b. Yezib b. Ebusüfyan’ın evladındandır. Kafası oldukça büyüktür. Yüzünde kaşıntılı bir hastalıktan (çiçek bozuğu) eser vardır. Gözünde de beyaz bir nokta bulunur. Şam şehrinden çıkacaktır. Ona tabi olanların çoğu Kelb’dendir. Kadınların karınlarını deşip çocuklarını öldürür, kendisine karşı toplanan Kays kabilesini de iyice yok eder. (İşte o zaman) Ehlibeytim’den Harem de bir Recul çıkar. Onun haberi Süfyani’ye ulaşınca, Süyfani ona karşı ordusundan bir ordu gönderir. Ancak Mehdi, bu orduyu hezimete uğratır ve bunun üzerine Süfyani yanındakilerden bir orduyu, O’na karşı tekrar gönderir. Ancak bu ordu arzdan Beyda’ya vardıklarında yere batırılır ve kendilerinden haber getirecekler dışında kimse sağ kalmaz.

  • Hakim, Ebu Hureyre’den tahric etti, Resullulah (s.a.v.) buyurdu: Şam’ın alt tarafından, kendisine Süfyani denen bir adam çıkar ve ona tabi olanların çoğu Kelb’den olur. Süfyani insanları öldürür ve hatta kadınların karınlarını deşerek çocukları katleder. Onlara karşı Kays toplanır ve onları da öldürür. Hatta zulmü o hale gelir ki kurtlar bile onu lanetlerler. Sonra Ehlibeytim’den olan Mehdi Harra’da çıkar ve bu haber Süfyani’ye ulaşır ve O Mehdi üzerine bir ordu gönderir. Ancak Mehdi Süfyani’nin ordusunu hezimete uğratır. Süfyani bunun üzerine yanındaki bütün askerlerini toplayarak O’nun üzerine tekrar bir ordu gönderir, fakat bu ordu Beyda’ya varınca yere batırılır. Onlardan ancak haberci kurtulur. 
Hadisi şeriflerdede görüldüğü gibi süfyaninin en büyük yardımcısı kelb kabilesi olduğu bildirilmiştir. Peki bu kelb kabilesi kimdir. Nerede yaşarlar. Bu konuda daha önce ingilizleri kelb kabilesi yerine koyanlar olduğu gibi orta doğudaki değişik ülkeler ve aşiretler de kelb kabilesi diye anılmıştır. Değişik yorumlamalar yapılmıştır. Sizlerle kelb kabilesi hakkında ulaştığım çok önemli bilgiyi paylaşacağım ve bu sayede süfyani ve gerçek ordusunada ulaşmamız ve tanımamız için  bilgi sahibi olabileceğiz.

Yakın zamanda kelb kabilesine mensup olan ve suriyede faaliyet te olan çok önemli bir güç var. Ben de daha yeni öğrendim ve ahirzaman alametlerinde bahsedilen bir şahsı ve cemiyetini puzzle de yerine yerleştirdik. artık işimiz daha kolay. diğer parçalarıda bu parçanın etrafına yerleştireceğiz. Ahirzamanda bahsedilen kelb kabilesi suriyede çok önemli bir güç olan surıye rejiminin başındaki kişi olan beşar esadın bağlı olduğu kabilenin adı. Bu kabile peygamberimiz zamanında var olan ve sonradan suriyeye yerleşmiş olan bir kabiledir.  emeviler zamanında faaliyetleri artmış ve islam halifeleriyle yakın irtibatları olmuştur. Emeviler konusuda çok önemli ve tarihi bilinmesi ve öğrenmesi gerekilen bir dönem. özellikle ahirzaman alametleri ve hazreti mehdi açısından analiz edilmesi gereken çok öenmli bir dönem. bu konuya  bir sonraki yazımda değineceğim. şimdi ana konumuza gelelim. Kelb kabilesi ne deliller nedir diye soracaksınız. Bunun için sabah gazetesinin internet sitesindeki bir haberi kaynak olarak sizlerle paylaşacağım.

https://www.sabah.com.tr/perspektif/2011/05/14/suriyede-rejimin-sifresi-mezhep-ve-kan-bagi

yazıda yer alan bu konuyla ilgili paylaşım şu şekide. 
Bir yanda ülkenin nüfusunun yaklaşık %10'unu teşkil eden Nusayrilerin bir kısmı, Baas Partisi'nde, istihbarat, askeriye ve ekonomide kilit noktalara yerleştirildi. Başta Esad ailesinin mensup olduğu Kelebiye kabilesi olmak üzere, Hayatin ve Haddadin gibi Kelebiye ile ittifak halindeki kabilelerden özellikle Esadlarla kan bağı olanlar Baba Esad'a en yakın halkayı oluşturdular. 
rejim komutanları bile bu kabileye mahsus kişilerden seçilerek önemli görevler verilmekte ve yüzde onluk nusayri alevilerden oluşan bu güç yüzde doksanlık sünni halk üzerinde baskı ve zalimce yönetim sağlamaktadır. Hatta yakın zamana kadar köpek kabilesi diye anıla gelmiş bir kabileden geldikleri söylenmekte ve kendileride bunu beyan etmektedirler. Süfyaninin en büyük yardımcısı olan kelb kabilesi suriye rejimi olduğu ortadadır. Süfyani suriyede ortaya çıktığında en büyük destekcisi esad rejimi olacaktır. Hatta süfyani nin ordusu olarak  suriye rejimi olduğunu kabul etmek lazım ki biraz daha ince detaylara girersek süfyaninin kendisini de bulabiliriz. Kasım süleymani acaba süfyani olabilirmi. iran rejiminin bir generali ve suriye rejimini ve ortadağudaki iran ve suriye milislerini kontrol altında tutan bir çok bölgeye hakim olan bir kişi. bu konuya sonra bakalım.

süfyaninin ordusu kelb kabilesi

zalim esad rejimi katliamlarına devam edecektir. zamanı geldiğinde süfyaniye askerlik yapacak ama en sonunda tepelenecektir. Bu kesindir. Zalimlerin yeri cehennemdir. Başka aktörlerde vardır.. Ahirzamanın dehşetinin yaşandığı çağımızda zalimleri ve alimleri tespit etmek ve doğru yerde, doğru kişinin etrafında saf tutmak ve bu konuda doğru bilgilere ulaşmak gerçekten çok önemli.

Allah c.c. sevdiklerinin yanında saf tutmamızı ve savaşmamızı nasip eylesin.

selametle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder